AKTUELNO

Predsednik Srbije uputio je čestitku novom meksičkom predsedniku, koji je na izborima održanim u nedelju odneo ubedljivu pobedu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Sjedinjenih Meksičkih Država Andresu Manuelu Lopesu Obradoru, u kojoj se kaže:

Primite moje srdačne čestitke za izbor za predsednika Sjedinjenih Meksičkih Država, uz najlepše želje da odlučno vodite Vašu zemlju putem uspeha, za dobrobit svih njenih građana".

Vučić podseća da Srbiju i Meksiko vežu čvrste i dugogodišnje veze i da se nada da će izbor Obradora doprineti daljem unapređenju srpsko-meksičkih odnosa.

Politika koju Srbija vodi podrazumeva da otvaramo vrata saradnji sa svim državama u svetu koje u toj saradnji mogu da prepoznaju obostrani interes, a na Meksiko gledamo kao na tradicionalnog prijatelja i dobrodošlog partnera, poručio je Vučić.

- Ekselencijo, dozvolite da izrazim izuzetnu zahvalnost na čvrstom stavu po pitanju južne pokrajine Kosova i Metohije, čiju nelegalnu, samoproklamovanu nezavisnost Meksiko ne priznaje, čime daje podršku našim suštinskim državnim i nacionalnim interesima - navodi se u čestitki predsednika Vučića, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

#Aleksandar Vučić

#Meksiko

#predsednik

#čestitka

'